Tolken

Organisatoren van gay evenementen kunnen hun activiteiten ook toegankelijk maken voor mensen die gebarentaal machtig zijn. RozeGebaar.nl coördineert al jaren de inzet van tolken voor Roze Zaterdagen, Amsterdam Gay Pride, herdenkingen en diverse COC-activiteiten.

coc-true-colors-2014

 

 

 

 

 

 

Gesproken en gezongen tekst

Behalve gesproken tekst geven wij er de voorkeur aan om ook muziekoptredens te tolken.
In Nederland is dat nog redelijk uniek, maar op Gay Prides in de rest van de wereld is dat gewoonste zaak van de wereld. En zo hoort het ook!

Tolken voor activiteiten en evenementen

Voor de organisator zijn aan de inzet van RozeGebaar.nl tolken via COC Nederland geen kosten aan verbonden omdat deze worden vergoed vanuit de AWBZ.

Voorwaarden:

Om de kwaliteit te leveren waar onze doelgroep recht op heeft, stellen we voor de inzet van tolken de volgende voorwaarden:

  • Neem tijdig contact met ons op. Alleen dan kunnen we in overleg alles goed coördineren.
  • Onder embargo ontvangen onze tolken tijdig het programma, speeches en setlists.
  • Optredende artiesten (en hun management) moeten meewerken aan onze inzet, anders zijn we genoodzaakt annuleringskosten (uren en reiskosten) in rekening te brengen.
  • Afhankelijk van de grootte en duur van het evenement zullen we met een compleet RozeGebaar.nl tolkteam komen.
  • Een plek op het podium, een lichtspot, eventueel ‘oortje’ en backstagetoegang en elk activiteit, optreden of evenement is ook toegankelijk voor doven.

Zelf een homovriendelijke tolk NGT nodig?

Onze ervaring is dat helaas niet alle tolken ‘homo sensitief’ zijn. Voor mensen die afhankelijk zijn van deze tolkvoorzien is dat erg lastig. Tolken die aangesloten zijn bij RozeGebaar.nl komen zelf uit de doelgroep of zijn gay friendly. Vraag ons om advies als je een homovriendelijke tolk nodig hebt.

Neem contact op via

info@rozegebaar.nl