Nieuw logo voor Roze Gebaar

We liepen al langer met het idee. We wilden het logo van Roze Gebaar opfrissen. Bovendien was er geen oorspronkelijk hoge resolutie beeld meer van het oude logo. Omdat we voor de Gay Pride 2010 in Amsterdam drukwerk wilden laten maken, hebben we dan ook opdracht gegeven aan Anouk Jansen om dit idee uit te voeren.

Uitleg bij het ontwerp:
De vorm van de driehoek van het oorspronkelijke ontwerp van (vermoedelijk) Jolanda van Dam is behouden gebleven. Hiermee wordt de continuïteit van het Roze Gebaar aangegeven. Het onderdeel van het COC bestaat al meer dan 25 jaar. De driehoek heeft afgeronde hoeken gekregen, waardoor deze vriendelijker oogt. De kleur van het logo kan niet anders zijn dan roze. De pijlen zijn weggelaten. In plaats hiervan zijn er 2 driehoeken als waaier onder de voorste driehoek geplaatst. Die geven een beweging aan. In de grote driehoek staat de naam RozeGebaar – met de toevoeging .nl Op die manier wordt direct verwezen naar de website.

Wij zijn blij met het resultaat en verwachten dat dit logo weer jaren mee kan.

Informatie over de vormgeefster:
Anouk Jansen (1981) studeerde in 2007 af aan de Amsterdam Fashion Institute in de richting Concepting and Brands. Ze is als vormgeefster vaker werkzaam voor COC Nederland. Anouk maakt veel drukwerk en logo’s voor projecten van het COC. Je vindt meer voorbeelden van haar werk op haar website www.anoukjohanson.nl

Het oude logo van Roze Gebaar, zoals ontworpen door Jolanda van Dam.

Het oude logo van Roze Gebaar, zoals ontworpen door Jolanda van Dam.