Zichtbaarheid

Als je geen of een slecht gehoor hebt, dan ben je afhankelijk van andere zintuigen. Zoals je zicht bijvoorbeeld. En dan is zichtbaarheid heel belangrijk, anders kun je niet of niet goed communiceren. De ander kan zelfs denken dat je er niet bent. Of dat je niet bestaat. Of dat je de enige bent.

roze-gebaar-tolkteam

COC Nederland geeft al meer dan 30 jaar de roze dovengemeenschap onderdak door middel van RozeGebaar.nl.
En door de actieve inzet van tolken gebarentaal op onze evenementen, maken we doven ook zichtbaar in de gay gemeenschap. Dat vinden we belangrijk, want we willen dat activiteiten zo inclusief mogelijk zijn. Waar je ook als lesbo homo, bi of transgender met een auditieve beperking welkom bent en waar je zichtbaar jezelf mag zijn.

Jan-Willem de Bruin
projectleider RozeGebaar.nl / COC Nederland