Kentalis en RozeGebaar.nl varen mee met botenparade Gay Pride

Kentalis en RozeGebaar.nl varen dit jaar samen mee in de botenparade van de Amsterdam Pride. Dat werd afgelopen zondag bekend gemaakt bij de loting voor de botenoptocht.

Kentalis neemt deel, op initiatief van een aantal collega’s, om de diversiteit van cliënten, leerlingen en medewerkers te onderschrijven.

roze-gebaar-amsterdam-canal-parade-2013-bastiaan-richard
Thema ‘Listen’
Kees Ate van der Meer, unitmanager bij Kentalis en één van de initiatiefnemers: “Er is grote diversiteit onder de doelgroep van Kentalis; er zijn bijvoorbeeld ook dove homo’s of lesbiennes met een taalontwikkelingsstoornis. Het is belangrijk hier aandacht aan te besteden, vooral als dit op een feestelijke en positieve manier kan. Bovendien is het thema van dit jaar, ‘listen’, ons op het lijf geschreven. Luisteren is niet alleen horen, maar ook zien, begrijpen en begrepen worden, dat weten wij toch als geen ander?”

RozeGebaar.nl is een werkgroep van COC Nederland voor dove en slechthorende homo’s en lesbiennes en transgenders. Erika Zeegers, lobbyist en lid van RozeGebaar.nl: “Het is voor het eerst dat er een boot meevaart waarop gebarentaal de voertaal is. Voor ons een unieke kans om de diversiteit binnen de dovengemeenschap letterlijk in beeld te zetten. Het is wat ons betreft: Listen with your Eyes!”

De afgelopen jaren konden activisten van RozeGebaar.nl meevaren op de boot van COC Nederland.

Bron: Persbericht Kentalis/RozeGebaar.nl