Kentalis en Roze Gebaar boot #25 in Canal Parade

Kentalis en Roze Gebaar op 39 in Gay Pride met unieke communicatieboot “Diversiteit, ook in communicatie! Listen with your eyes!” Aan deze slogan is de boot te herkennen van Koninklijke Kentalis en Roze Gebaar op de botenparade van de Gay Pride op 2 augustus. Op plaats 39 in de optocht van 80 boten vaart de eerste boot ooit die gevuld is met mensen die doof of slechthorend zijn, autisme met communicatieproblemen of een taalontwikkelingsstoornis hebben.

De zintuigen worden op de communicatieboot geprikkeld met Gebarentaal, pictogrammen, muziek die je kunt voelen, kleur en beweging en drag queens die op de boeg in Gebarentaal bekende liedjes vertalen…. je kijkt je ogen uit.… Het thema listen is de deelnemers op deze communicatieboot dan ook op het lijf geschreven. Luisteren is tenslotte niet alleen horen, maar ook zien, begrijpen en begrepen worden.

Het Roze Gebaar is een werkgroep van COC Nederland voor dove en slechthorende homo’s en lesbiennes en transgenders.

roze-gebaar-kentalis-gay-pride-schippersmeeting-2014