Voorlichting op doven school Kentalis, COC Brabant was daarbij aanwezig!

Vandaag twee bijzondere voorlichtingen bij Kentalis, school voor doven.
Op verzoek van een leerling werden wij gevraagd om te assisteren bij een ‘uit de kast middag’. Deze leerling wilde voor zijn 15e verjaardag uit de kast komen voor de hele school. Liefst samen met andere lhbt-leerlingen. Al bij het eerste contact waren wij onder de indruk van de vastberadenheid van deze jonge man. Het GSA-pakket had hij al besteld. Hij had de regie.
Wij zouden een voorlichting starten en daarna zou hij letterlijk en figuurlijk uit de kast stappen en zijn verhaal doen. Vervolgens zou hij leerlingen oproepen om samen met hem een GSA te starten.
Toen wij aankwamen op school wezen GSA-stickers de weg naar de gymzaal. Beamer en microfoon stonden klaar en ook de doventolk kwam binnen. Zij vertolkte ons verhaal voor een flinke groep dove leerlingen. Toen was daar het ‘uit de kast’ moment. De deuren gingen open en drie jonge mannen kwamen naar buiten. Eén voor heen gingen ze staan op de kist om hun verhaal te doen. Ze vertelden over hun onzekerheden, over pesten, de reacties van hun ouders en vrienden. Zij durfden persoonlijke kwetsbare verhalen te delen met de hele school. Dat maakte bij ons een diepe indruk maar ook bij hun ‘publiek’. Na elke verhaal gingen de handen in de lucht met het gebaar voor applaus.
Aan het einde van de les gingen alle handen de lucht in met het gebaar voor respect. Om elke pols een roze bandje met www.jongenout.nl
Diep respect voor deze jongens!

BRON: COC Noord Oost Brabant
https://www.facebook.com/COCnoordoostBrabant/posts/1274587995902099

uit-de-kast-dag-2016-coc-noordoost-brabant-kentalis