Roze Gebaar zoekt tolkcoördinator

Roze Gebaar is de werkgroep van COC Nederland voor doven en slechthorenden LHBTI’s. De werkgroep bestaat al meer dan 35 jaar en je kent ons waarschijnlijk het best van de tolken gebarentaal en muziektolken op evenementen zoals Roze Zaterdag, Dodenherdenking, Pride Amsterdam, Rotterdam Pride. Daarmee maken we deze activiteiten ook toegankelijk voor onze doelgroep. Én we dragen bij aan het zichtbaar maken van doven en slechthorenden in de LHBTI-gemeenschap. Wij horen er ook bij!

In verband met het vertrek van onze TOLKCOÖRDINATOR , zijn we opzoek naar een opvolger. En misschien zijn we op zoek naar jou?!

Wie ben jij?

  • Je vindt het leuk om te organiseren, nieuwe contacten te leggen, en bij te dragen aan de doelstellingen van het COC en Roze Gebaar.
  • Je draait mee in de werkgroep. Je stelt in overleg een planning op voor de activiteiten die we belangrijk en interessant vinden om inclusief te maken voor onze doelgroep. En voert die planning daarna uit.
  • Je onderhoudt voor onze de contacten met onze pool van enthousiaste tolken NGT, International Sign en muziektolken.
  • Je onderhoudt de contacten met de TolkContact over de beschikbare tolkuren voor onze organisatie.
  • Je hebt contacten met organisatoren van publiek evenementen die een beroep doen op ons. Je zorgt dat tolken optimaal hun werk kunnen doen op deze evenementen, zodat onze doelgroep je aan deel kan nemen. En daarvoor moet je wel doortastend zijn, want dat gaat niet vanzelf!
  • Je vraagt de programma’s op van evenementen, de line-up van artiesten, je regelt de setlists, speeches van sprekers, maakt afspraken met de locatie, en je stelt in overleg een planning op van de inzet van een of meer tolken op grote evenementen zoals Roze Zaterdagen en de Prides in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.
  • Je hebt grote affiniteit met onze doelgroep dove en slechthorende LHBTI’s of je behoort daarzelf toe. Als je horend bent, dan is het handig als je zelf gebarentaal kent. (Je bent zelf geen professionele tolk. Vanwege de gewenste functiescheiding kun je niet én tolk én coördinator zijn).
  • Je hebt de kans om mee te draaien bij een grote organisatie die er toe doet, achter de schermen te kijken bij publieke evenementen, je netwerk uit te breiden, en zichtbaar bij te dragen aan de emancipatie van LHBTI’s en die van doven en slechthorenden.
  • Je hebt tijd om dit te doen. Doorgaans kost dit ongeveer twee uur per maand, en voor de grote evenementen ben je meer coördinatietijd kwijt.
  • Je maakt deel uit van de werkgroep Roze Gebaar die professioneel wordt ondersteund door het federatiekantoor van COC Nederland.

Ben je of ken je iemand die dit leuk zou vinden om te doen?

Neem dan snel contact met ons op: stuur een e-mail naar [email protected]