Draag bij aan de Queer Gebaren Woordenlijst!

Er wordt gezocht naar deelnemers die bij willen dragen aan de Queer Gebaren Woordenlijst. Dit zou een reeks films zijn die tekenen vertonen die belangrijk zijn om te begrijpen bij het bespreken en begrijpen van queer leven.

Queer Gebaren Woordenlijst

Het project is een samenwerking tussen de queer deaf community, het Van Abbemuseum, het Instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudies aan de Hogeschool Utrecht en het Nederlands Gebarencentrum. We willen dat je meedoet! Gedurende drie dagen in januari tot maart ontvangt je workshops over het ondertekenen op film en beslissen we welke queer tekenen in eerste instantie moeten worden ondertekend in de Queer Gebaren Woordenlijst.

Zichtbaarheid

Het Van Abbemuseum werkt al sinds lang samen met de dovengemeenschap en met de queer community. Met deze woordenlijst willen we ervoor zorgen dat we met de juiste vocabulaire over de queer aspecten van kunst en leven kunnen gebruik. Tegelijkertijd wordt het project een platform om zichtbaarheid te creëren voor de queer deaf community.

Voorbeeldfilm

Hieronder vind je een voorbeeldfilm waarin Corinne het woord visibility wordt uitgelegd, een van de woorden die een belangrijk onderdeel kunnen vormen van een queer sign-woordenlijst.

Interesse?

Stuur een e-mail naar [email protected] als je mee wilt doen! Het Van Abbemuseum dekt alle reiskosten. Het project duurt tot het voorjaar van 2019.