Kom ook naar de Viering van de Liefde op het Homomonument

Kom op woensdagavond 9 januari naar de Viering van de Liefde op het Amsterdamse Homomonument! Met deze manifestatie stellen we de kracht van liefde tegenover de afwijzing en uitsluiting van de orthodox-protestantse Nashville verklaring. De manifestatie vindt plaats op woensdagavond 9 januari om 19:00 uur op het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam. Dit evenement wordt getolkt in Nederlandse Gebarentaal door Roze Gebaar.

We laten woensdag samen zien dat de liefde er is om gevierd te worden en dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken.

Er wordt gesproken door burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, er zijn sprekers uit o.a. de LHBTI- en religieuze gemeenschap en er is muziek. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Wielie Elhorst, homoseksueel en predikant met bijzondere opdracht voor de LHBTI-gemeenschap.

Ter afsluiting kunnen religieuze vertegenwoordigers en andere aanwezigen een ‘licht voor de liefde’ plaatsen op de granieten roze driehoek aan de Prinsengracht. Dus neem vooral kaarsen en andere lichtjes voor de liefde mee. De liefde is kleurrijk, dus vergeet je regenboogvlag niet.

Na afloop stelt de Westerkerk (naast het Homomonument) haar deuren open voor belangstellenden om na te praten met een kop koffie of thee.

Vanzelfsprekend is iedereen welkom: lesbisch, homo, hetero, bi, transgender- of intersekse persoon of wat ook je seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken zijn.

 

Met informatie vind je op de Facebook-event pagina.