Voorlichters gezocht

Zonder voorlichters geen voorlichting. En ook leerlingen op scholen voor doven en slechthorenden hebben recht op goede voorlichting! Bij COC’s Roze Gebaar krijgen we soms verzoeken om voorlichting te geven. Daarom zijn we op zoek naar jou.

Lijkt het jou leuk om samen met scholieren in gesprek te gaan over seksuele oriëntatie, genderidentiteit en geslachtskenmerken? Vind jij het belangrijk dat er op scholen een veilige sfeer is en elke scholier zichzelf moet kunnen zijn? Check hieronder dan snel of het geven van voorlichting iets voor jou is.

Trainingen
Meerdere keren per jaar wordt de basistraining gegeven aan voorlichters. Dat is een groep horenden, maar wij zorgen voor tolken NGT. Je kunt ook deelnemen aan de jaarlijkse Voorlichtingsdag met workshops en trainingen.

  • zaterdag 26 januari 2019 – in Amsterdam
  • zaterdag 23 maart 2019 – in Den Bosch
  • zaterdag 15 juni 2019 – in Zwolle
  • zaterdag 5 oktober 2019 – locatie nader te bepalen
  • zaterdag 30 november 2019 – locatie nader te bepalen

Samen met ervaren COC-voorlichters voor de klas
Belangrijk is dat jezelf LHBTI bent en doof of slechthorend. Na de basistraining zit je in de pool van voorlichters van het Roze Gebaar. We koppelen je aan ervaren horende voorlichters van een regionale COC-vereniging bij jou in de buurt. Je gaat dan eerst mee met voorlichtingen (aan horende leerlingen) op scholen om ervaring op te doen. Daarna ben je inzetbaar op scholen voor dove en slechthorende leerlingen. De ervaren horende COC-voorlichter gaat dan met jou mee. Je bereidt samen de les(sen) voor.

Meld je nu aan als voorlichter
Dat kan via de website www.voorlichtingindeklas.nl van het COC. Geef bij je motivatie aan ROZE GEBAAR en of je doof of slechthorend bent. Het COC neemt dan contact met jou op.