Video’s van ministerie met tolk NGT

De minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en van Emancipatie heeft de zogenaamde “Voortgangsrapportage Emancipatie” (PDF) naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit document staat de voortgang beschreven van het emancipatiebeleid van de regering zoals beschreven in de “Emancipatienota 2018-2021, Principes in praktijk”.
De rapportage is verschenen in twee pdf-versies (één versie voor tablet/smartphone/print en één versie voor laptop/desktop) en toon naast een videoboodschap van minister Van Engelshoven ook enkele persoonlijke videoportretten, waaronder van Stef en Romy.

Door bemiddeling van Roze Gebaar zijn van die videoportretten ook versies gemaakt met tolk Nederlandse Gebarentaal Ellen.

We zijn er super trots op hier aan bijgedragen te kunnen hebben. Hieronder 3 van de 4 filmpjes:

Coördinerend minister van Emancipatie, Ingrid van Engelshoven: ‘Er was dit jaar één ontmoeting die denk ik voor eeuwig op mijn netvlies blijft.’

Romy: ‘Mensen mogen me hij noemen, mensen mogen me zij noemen, en als dat door elkaar gebeurt voel ik me op mijn best.’

Stef: ‘Mijn ideale wereld is dat je gewoon op straat je vriend of vriendin een zoen kan geven en dat je door iedereen geaccepteerd wordt.’

 

Wil je het hele rapport lezen, kijk dan hier: “Voortgangsrapportage Emancipatie” (PDF-document).