Tolken

Organisatoren van gay evenementen kunnen hun activiteiten ook toegankelijk maken voor mensen in hun communicatie afhankelijk zijn van gebarentaal. Roze Gebaar coördineert al vele jaren de inzet van tolken voor Roze Zaterdagen, Pride Amsterdam, Rotterdam Pride, 4 mei herdenkingen, Roze Vieringen en diverse activiteiten van het COC.

true colors festival 2014

Gesproken en gezongen tekst

Behalve gesproken tekst geven wij er de voorkeur aan om ook muziekoptredens te tolken.
In Nederland is dat nog redelijk uniek, maar op Gay Prides in de rest van de wereld is dat gewoonste zaak van de wereld. En zo hoort het ook!

Tolken voor activiteiten en evenementen

Voor de organisator zijn aan de inzet van RozeGebaar.nl tolken via COC Nederland geen kosten aan verbonden, omdat deze worden vergoed vanuit de AWBZ.

Voorwaarden:

Om de kwaliteit te leveren waar onze doelgroep recht op heeft, stellen we voor de inzet van tolken de volgende voorwaarden:

  • - Neem tijdig contact met ons op. Alleen dan kunnen we in overleg alles goed coördineren.
  • - Onder embargo ontvangen onze tolken tijdig het programma, speeches van sprekers, line-ups van artiesten en hun setlists.
  • - Optredende artiesten (en hun management) moeten meewerken aan onze inzet, anders zijn we genoodzaakt annuleringskosten (uren en reiskosten) in rekening te brengen.
  • - Afhankelijk van de grootte en duur van het evenement zullen we met een tolkteam komen.
  • - Een plek op het podium, een lichtspot, eventueel 'oortje' en backstagetoegang voor de tolken en onze tolkcoördinator
  • - Elke activiteit, optreden of evenement is ook toegankelijk voor doven.
  • - Vermelding dat er bij jouw activiteit tolken Nederlandse gebarentaal worden ingezet, zodat onze doelgroep ook weet dat ze welkom zijn.

Zelf een lhbti-vriendelijke tolk NGT nodig?

Onze ervaring is dat helaas niet alle tolken 'lhbti sensitief' zijn. Voor mensen die afhankelijk zijn van deze tolkvoorzien is dat erg lastig. Tolken die aangesloten zijn bij RozeGebaar.nl komen zelf uit de doelgroep of zijn lhbti friendly. Vraag ons om advies als je een lhbti-vriendelijke tolk nodig hebt.

Neem contact op via: