Wat kan jij doen?

Laat je zien, want jij hoort er ook bij!

Roze Gebaar werkt aan zoveel mogelijk roze activiteiten toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. We doen dat al op Roze Zaterdag, Roze Maandag, Roze Woensdag, Amsterdam Gay Pride. Blijf dus niet thuis zitten! Wil je naar een activiteit, maar er is geen tolkvoorziening? Vraag ons om bemiddeling via [email protected]. Als er 2 of meer doven gebruik maken van een tolk, dan kunnen wij uren beschikbaar stellen.

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube

Via social media verspreiden wij informatie. Like onze Facebook-pagina en volg ons op Twitter. Heel handig op je smartphone! Activiteiten met een tolkvoorziening vermelden wij als activiteit op Facebook. Laat daar dan ook weten of je komt.

Organiseer een activiteit

RozeGebaar.nl werkt geheel volgens de inside out methode van het COC. Vroeger organiseerde RozeGebaar.nl als kleine werkgroep zelf activiteiten. Top-down. Waarbij we hoopten dat er vraag naar was. Nu draaien we het om: Wil jij iets organiseren en heb je daarbij ondersteuning nodig? Wij kunnen adviseren, faciliteren en helpen bij het promoten van jouw activiteit om deze tot een succes kunnen maken. We nemen jouw activiteit niet over – jij blijft de uitvoerder. En als je een goed plan hebt, kunnen we je ook nog helpen met financiering.

Je activiteit moet gericht zijn op het bij elkaar brengen van LHBT’s met een auditieve beperking, het zichtbaar maken van LHBT’s in de dovengemeenschap of het zichtbaar maken van doven in de LHBT-gemeenschap.

Succesvolle voorbeelden van het COC zijn de Gay Straight Allianties op middelbare scholen, Respect2Love voor jongeren met een multiculturele achtergrond, Jong&Out voor jongeren tot en met 18 jaar en Roze50Plus-groepen voor oudere LHBT’s.

Word RozeGebaar.nl ambassadeur

Als ambassadeur werk je aan zichtbaarheid van onze doelgroep. In zowel de doven als LHBT-gemeenschap. Je bezoekt activiteiten binnen en buiten het COC en promoot daar het werk van RozeGebaar.nl. Je bent beschikbaar voor interviews, media-optredens en bent niet op je mondje gevallen. Als ambassadeur zit je ook in de denktank van RozeGebaar.nl en denk je mee over de ontwikkeling van ons werk.

Enthousiast? Vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected]. 

Word COC-voorlichter

Alle scholen zijn sinds 2012 verplicht voorlichting te geven over seksuele diversiteit. Dat wordt gedaan door honderden voorlichters van het COC. Ook scholen voor auditief beperkten moeten voorlichting geven. Daarvoor zoekt het COC voorlichters die gebarentaalvaardig zijn.
Je bent een ‘dubbele doelgroeper’: homo, lesbisch, biseksueel of transgender en je bent auditief beperkt of je bent gebarentaalvaardig. Je staat stevig in je schoenen en bent niet bang om vragen te beantwoorden van nieuwsgierige scholieren.
Het COC verzorgt een training. Je wordt vrijwilliger bij een voorlichtingsgroep van het COC in jouw regio en bent lid van het landelijke RozeGebaar.nl-voorlichtingsteam.
Voor meer informatie kijk je op www.voorlichtingindeklas.nl. Interesse? Neem dan contact met ons op via [email protected].

WORD COC-LID

RozeGebaar.nl is geen vereniging, maar een onderdeel van COC Nederland. Het COC is er ook voor jou! Hoe meer leden het COC heeft, hoe meer wij kunnen doen. Om ambassadeur of voorlichter te kunnen worden moet je lid van het COC zijn.
Klik hier om je aan te melden als lid van het COC Nederland.

STEUN ROZE GEBAAR

Wil je het Roze Gebaar eenmalig financieel steunen? Dat kan heel eenvoudig met een TIKKIE. Dankjewel alvast!